Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26 Şubat 2017 Pazar

Matmazel Deneyimledi: Real Techniques Makyaj Süngeri

Hepinize yeniden merhabalar! Bir deneyim yazısına daha hoşgeldiniz! Bugün konumuz son zamanlarda ten makyajlarının gözdesi haline gelen makyaj süngerleri ve süngerler arasında en popüler olanı Real Techniques Miracle Complexion sünger.

Hepinizin bildiği gibi makyaj süngerleri kuru noktası kalmayacak şekilde çeşme suyu yardımı ile ıslatılıp, iyice sıkıp fazla suyu alındıktan sonra tampon hareketler kullanarak uygulanıyor. Fırçalardan farkı ise fondöteni cilde fırça izi yapmadan ve daha doğal bir bitişle yayması.


Ben ilk sünger deneyimimi daha önce şurada anlattığım Eklips Makyaj Süngeri ile yaşadım. Bu kullandığım ikinci ve ona göre ''high end'' bir makyaj süngeri. Hazırsanız deneyimlerime geçelim!

İlk olarak bu makyaj süngeri diğerinden farklı olarak üç farklı yüzeyde kesilmiş. Sivri tarafı, burun kenarı göz pınarının yanı gibi küçük yüzeylerde uygulama kolaylığı sağlarken, eğimli yüzeyi göz altı ve çene için fondöten uygulamada çok kullanışlı oluyor. Geniş bombeli yüzey ise yanak ve alın gibi büyük alanlarda kullanılıyor.

Performansına gelecek olursak. Suya tutup sıktıktan sonra hacmi çok güzel genişliyor. Fondöten, kapatıcı, BB  krem vs hepsini eşit, kusursuz yayıyor ve ciltle çok güzel bütünleştiriyor. Uygulaması gerçekten çok başarılı.


Fakat olumsuz özelliklerine gelecek olursak; Açık ve net çok ürün emiyor. Ürün israf etmek istiyorsanız bire bir yani! En sevdiğim fondötenimi resmen içti kendisi! Çok kısa sürede gidip yeniden fondöten almak zorunda kaldım. İkinci olarak bu ürün Eklips'in makyaj süngeri gibi saplı olmadığı için fırçalığınıza koyarak kurutamıyorsunuz. Kesinlikle dik bir vaziyette duracağı ayrı bir yere ihtiyacı var masanızda ve gereksiz yer kaplıyor. Ek olarak Eklips gibi çabuk kurumuyor. Yüzeyi ondan büyük olmadığından çabuk kurumuyor diye düşünsem de sabah saat 8'de kullandığım bir süngerin akşam 5'e kadar hala hafif nemli kalması da manidar. Bununla birlikte çabuk kurumadığı ve herhalde uzun süre nemli kaldığı için 2-3 ayın sonunda parçalanmaya ve dökülmeye başladı ve sonunda kullanılmaz bir hal aldı. Son olarak da emdiği ürünü temizlik aşamasında arındırmak ne yazık ki hiç ama hiç kolay değil. Her gün makyaj sonrası en az bir 5 dakikanızı ayırıp sünger yıkamak zorunda kalıyorsunuz. (Tabii siz yıkadıkça o daha çok emiyor orası ayrı)


Bunlara rağmen bu makyaj süngerini geniş yüzeyi sayesinde severek kullansam da bir diğer haz etmediğim özelliği de leke tutması. Her kullanımdan sonra yıkasam da çok fazla ürün emdiği için çok fazla leke bırakıyor süngerde ve lekelerden kurtulamadığınız için sünger kullanmak için yeterince temiz değilmiş gibi hissediyorsunuz.

Fiyatına gelecek olursak indirim zamanında 22 TL gibi bir fiyata Gratis'ten almıştım. Eklips'in saplı makyaj süngerini 12 TL ye alıp ayıl bayıl kullandığımı göz önünde tutunca bu sünger kesinlikle nakit kaybı. Kullanıp da beğenenleriniz var mı yoksa bir tek ben mi hüsrana uğradım bu süngerde? Yorumlarda siz de deneyimlerinizden bahsetmeyi unutmayın! Şimdilik Adios, bir sonraki post'a kadar seksi kalın!
Instagram: Matmazel Nikki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli, lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın :)
Sorularınız için Instagram hesabım (matmazel_nikki) her zaman aktif!

Matmazelin Penceresi © 2014. Haklarım Var Tümü De Gizlidir | Destek-Blogger

Tasarım-Değmesin Yağlı Boya